Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Ανά έτος Ανά μήνα Ανά εβδομάδα Σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στον μήνα
Κατεβάστε το σαν αρχείο iCal
Παράξενη Ελλάδα - Περιπλανήσεις Σε Ιδιαίτερους Τόπους Της Χώρας
Τετάρτη 05 Ιούνιος 2019, 19:00 - 21:00

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΜΠΟΣ: Στην Εφορία δηλώνει «συγγραφέας», αλλά οι χαρακτηρισμοί «δημοσιογράφος», «ερευνητής», «ταξιδευτής», «μελετητής», «μεταφραστής» και αρκετοί άλλοι, είναι επίσης δόκιμοι. Έχει μεταφράσει πάνω από 60 βιβλία και έχει γράψει καμιά χιλιάδα άρθρα με αντικείμενο τη διαστημική τεχνολογία, την αστροναυτική-αστρονομία, τα παράξενα φαινόμενα, την έρευνα του αγνώστου, την ανθρωπολογία-εθνολογία-λαογραφία, την οικονομία, τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην ανθρώπινη κοινωνία και ψυχολογία και κάμποσα άλλα που δεν επιδέχονται εύκολα περιγραφής. Mέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 19 βιβλία του.
Από τα βάθη της αρχαιότητας, οι τόποι δύναμης της Ελλάδας αποτέλεσαν εστίες λατρείας, μύησης, γνώσης και μέθεξης –κεφαλάρια από τα οποία πήγασε η γνώση, η ιστορία, ο πολιτισμός. Σαν μια αλληλοδιαδοχή άμπωτης και πλημμυρίδας, ο ελληνικός πολιτισμός ανάβλυσε από Τόπους Δύναμης και γνώρισε περιόδους ακμής και παρακμής, πάλλοντας σαν τιτάνια καρδιά. Από το Άγιον Όρος μέχρι το Ταίναρο, από τη Δωδώνη μέχρι την Κνωσό και από τη Σαμοθράκη μέχρι την Ολυμπία, μαντεία, ναοί, μοναστήρια, μυητικά άντρα, τόποι θεοφάνειας και ενεργειακά κέντρα αποτελούν τις πυγολαμπίδες που στραφταλίζουν πάνω στο Ενεργειακό Πλέγμα της Ελλάδας. Ας περιπλανηθούμε μαζί σε αυτούς τους τόπους αναδιφώντας την φανερή και μυστική ιστορία τους.

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ : Facebook
Η συμμετοχή σας στην εκδήλωση είναι δωρεάν και γίνεται με την συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας λόγω των περιορισμένων θέσεων.
ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Φόρμα