Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Ανά έτος Ανά μήνα Ανά εβδομάδα Σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στον μήνα
Κατεβάστε το σαν αρχείο iCal
Πεζοπορώντας στα μονοπάτια της Άνδρου
Από Σάββατο 12 Οκτώβριος 2019 -  06:00
Έως Κυριακή 13 Οκτώβριος 2019 - 21:00

Μια εκδρομή που την περιμέναμε όλοι !!!


Η Άνδρος περιμένει να μας φιλοξενήσει και τα μονοπάτια της να τα περπατήσουμε! Θα συνεχίσουμε το υπέροχο διήμερο που κάναμε πέρσι τον Οκτώβρη, με ένα ακόμη πιο όμορφο στις 12-13 Οκτώβρη του 2019! Δύο φανταστικές διαδρομές σε μοναδικά μέρη με πραγματικά μοναδικά φιλόξενους νησιώτες! Ακόμη το κέφι και η χαρά από πέρσι δεν έχει φύγει από το μυαλό μας!
Υπέροχος τόπος, γεμάτος πολιτισμό, ιστορία, υπέροχη φύση...! Δύο μέρες γεμάτες με πεζοπορικές διαδρομές οργανωμένες από το Andros Routes (https://www.facebook.com/AndrosRoutesGr/ ), στα πλαίσια του ετήσιου φεστιβάλ μονοπατιών, που προσελκύει πεζοπόρους από όλο το κόσμο!...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : 12 Οκτωβρίου, 13 Οκτωβρίου

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019
- Συνάντηση στις 7:00, στο λιμάνι της Ραφήνας (η μετακίνηση προς το σημείο θα γίνει με δικό σας μεταφορικό μέσο)
- Αναχώρηση στις 7:30 με το πλοίο Fast Ferries Andros
- Άφιξη στο λιμάνι της Άνδρου στις 9:25
Εκεί θα μας παραλάβει πούλμαν το οποίο θα μας οδηγήσει κατευθείαν στο σημείο έναρξης της πεζοπορίας του Σαββάτου, στην εκκλησία της Παναγίας στην Άρνη
- Έναρξη πεζοπορίας στις 11:15
Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή, 4.8 km στην κατάφυτη ενδοχώρα της Άνδρου, με βαθμό δυσκολίας: Μεσαία – Δύσκολη
Στο τέλος της πεζοπορίας γύρω στις 14.00 θα απολαύσουμε παραδοσιακό γεύμα, συμμετέχοντας στη γιορτή κρασιού στην Άρνη
Με τη λήξη της γιορτής (περίπου στις 18:00), το πούλμαν θα μας μεταφέρει στο κατάλυμά μας, στο ξενοδοχείο «ΠΗΓΗ ΣΑΡΙΖΑ», στ’ Αποίκια, για να τακτοποιηθούμε και να ξεκουραστούμε. Αργότερα, το πούλμαν μπορεί να μας μεταφέρει (για όποιον θέλει) στη Χώρα της Άνδρου, για βραδινή βόλτα και…. (ίσως)! ένα ποτάκι και αργότερα θα μας επιστρέψει πάλι πίσω στο ξενοδοχείο μας.
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019
- Πρωινό στο ξενοδοχείο μεταξύ 7:30 – 9:00
Αφού πάρουμε το πρωινό μας και πακετάρουμε τα πράγματά μας, τα οποία θα πάρουμε μαζί μας στο πούλμαν ώστε να είμαστε έτοιμοι για την αναχώρησή μας από το νησί, θα ξεκινήσουμε οδικώς από το ξενοδοχείο στις 09:45, με κατεύθυνση το μοναστήρι της Παναχράντου, όπου θα είναι το σημείο έναρξης της πεζοπορίας της Κυριακής
- Έναρξη πεζοπορίας στις 11:00
Πρόκειται για μια διαδρομή 6.3 Km., από το Καστρομονάστηρο της Παναχράντου προς την εύφορη κοιλάδα των Λειβαδίων. Επίσκεψη και ξενάγηση στη Μονή Παναχράντου, στο κτήμα Λιόκιτρα και στο κτήμα Ραπτάκη. Βαθμός δυσκολίας: Μεσαία – Δύσκολη
Στο τέλος της πεζοπορίας, ο Σύλλογος Λειβαδίων θα μας προσφέρει γεύμα με τοπική κουζίνα, το οποίο θα ξεκινήσει περίπου στις 15:15.
Μετά το γεύμα και γύρω στις 17:30, θα μας παραλάβει το πούλμαν από τα Λιβάδεια με κατεύθυνση προς το λιμάνι για την επιστροφή μας στην Αθήνα.
- Αναχώρηση στις 19:00 με το Fast Ferries Andros
- Άφιξη στο λιμάνι της Ραφήνας στις 21:00
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Μέλη 125€ - Μη Μέλη 145€. Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται: ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μια διανυκτέρευση με πρωινό, διατροφή (2 παραδοσιακά γεύματα, ένα το Σάββατο στη γιορτή κρασιού και ένα την Κυριακή στο κτήμα Ραπτάκη), μεταφορές στο νησί με πούλμαν και συμμετοχή στο φεστιβάλ πεζοπορίας. Τα τυχόν κόστη εισόδου για επισκέψεις σε μουσεία, εξαιρούνται.

(Παρακαλούμε, για την εξόφληση ή προκαταβολή της εκδρομής στην ΑΝΔΡΟ έως ή κατά την διάρκεια της εκδρομής στη Παύλιανη, ώστε να εξασφαλιστούν οι θέσεις και να πληρωθούν προκαταβολές που απαιτούνται !)

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ : Facebook
Για πλήρη ενημέρωση του προγράμματος και ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στη δράση, επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο.
ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Φόρμα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 210-7245353 και 6938283898