Περί

Η ομάδα μας σχεδιάζει και υλοποιεί κάθε Κυριακή 3ωρους εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς περιπάτους στη φύση, σε διαφορετικά κάθε φορά μονοπάτια, κυρίως στον Υμηττό.

Παράλληλα με τους περιπάτους, πραγματοποιούμε δράσεις :

  • Πολιτιστικού χαρακτήρα οι οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, όπως η δράση «Περπατώντας στην Ιστορία της Καισαριανής», η οποία θα ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό έτος Πολιτιστικής κληρονομιάς 2018 σε συνεργασία με τοπικούς φορείς όπως σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με παρόμοια projects. – Ιστορικούς περιπάτους με ξεναγήσεις στα ιερά μνημεία αρχαιολογικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, τα οποία γίνονται με την παρουσία σχολείων, συλλόγων καθηγητών αλλά και άλλων φορέων που κατά καιρούς ενδιαφέρονται.
  • Περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντος και διαβίωσης στην φύση, όπως γνωριμία με την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής, συμμόρφωση με της αρχές του οργανισμού Leave no trace, προσανατολισμός στο βουνό με χρήση χάρτη ή/και πυξίδας, μαθήματα α’ βοηθειών , σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων , δασοπροστασίας κλπ.
  • Προγράμματα υγείας και ευεξίας, έχοντας εντάξει μαθήματα Qigong , Yoga, ασκήσεις στη φύση, για την καλύτερη μας επαφή με τη φύση και το περιβάλλον.

Σκοπός μας είναι να ενεργοποιήσουμε το ενδιαφέρον του Αθηναίου πολίτη και όχι μόνο, για την φύση, την ιστορία και την τέχνη της περιοχής του, δυναμώνοντας σε μεγάλο βαθμό την περιβαλλοντική του συνείδηση.