
Μια ματιά μπορεί να δημιουργήσει μια σκέψη, η σκέψη ένα όνειρο, το όνειρο μια δράση, η δράση μια πραγματικότητα. Έτσι ξεκίνησε το Υμηττός Trail.
Συνεχίστε την ανάγνωση του “ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ – ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ – ΕΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ -Υμηττός trail”
Μια ματιά μπορεί να δημιουργήσει μια σκέψη, η σκέψη ένα όνειρο, το όνειρο μια δράση, η δράση μια πραγματικότητα. Έτσι ξεκίνησε το Υμηττός Trail.
Συνεχίστε την ανάγνωση του “ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ – ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ – ΕΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ -Υμηττός trail”Η Περιπατητική Ομάδα Υμηττού (Π.Ο.Υ.) σας προσκαλεί την Κυριακή 4/10/2026 σε μια ξεχωριστή δράση στον αγαπημένο μας Υμηττό, αφιερωμένη στο εμβληματικό μονοπάτι της ομάδας μας, το “Καισαριανή trail”!
Ελάτε να περπατήσουμε, να φροντίσουμε και να διατηρήσουμε καθαρό το βουνό μας, ενισχύοντας τη σηματοδότηση και την προσβασιμότητα της διαδρομής.
🏛️ Λίγα λόγια για το Καισαριανή Trail Πρόκειται για μια μοναδική κυκλική διαδρομή 15 χλμ. (διάρκειας ~5,5 ωρών) που διασχίζει το Αισθητικό Δάσος Καισαριανής. Κατά τη διάρκεια του μονοπατιού συναντά κανείς:
👥 Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε (2 Ομάδες Δράσης) Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο παράλληλες ομάδες, ώστε ο καθένας να συμβάλει με τον τρόπο που επιθυμεί:
ℹ️ Πληροφορίες & Προϋποθέσεις
Στοιχεία Διαδρομής: (Απόσταση: ~ 6χλμ, Διάρκεια: ~ 3 ώρες, ΥΔ: +200μ. B. Δ. : 1/5 Απαιτήσεις: καλή φυσική κατάσταση )
🎒 Απαραίτητος Εξοπλισμός
❗ Όροι Συμμετοχής
📩 Επικοινωνία
📝 Δηλώσεις Συμμετοχής: Η συμπλήρωση της φόρμας είναι απαραίτητη για τον καλύτερο συντονισμό των ομάδων:
Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2026, η Περιπατητική Ομάδα Υμηττού (Π.Ο.Υ.) διοργανώνει μια ξεχωριστή πεζοπορική δράση!
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας του ΥΠΠΟ μας προσκαλεί στη δράση που πραγματοποιεί στο Σπήλαιο Λεονταρίου Υμηττού, με θέμα: «Σπήλαιο Λεονταρίου Υμηττού: ζητήματα διαφύλαξης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς»
🏛️ Λίγα λόγια για τη γεωλογία και τα σπήλαια του Υμηττού
Ο Υμηττός αποτελείται κυρίως από αλληλουχία ασβεστόλιθων (πετρώματα που διαλύονται από το οξινισμένο νερό της βροχής) και μαρμαρυγιακών σχιστόλιθων — ένα γεωλογικό υπόβαθρο που ευνοεί ιδιαίτερα την καρστική διάβρωση.
Στο βουνό υπάρχουν δεκάδες καταγεγραμμένα σπήλαια (οριζόντιες κοιλότητες με εύκολη πρόσβαση) και βάραθρα (κατακόρυφα σπήλαια που απαιτούν εξειδικευμένο σπηλαιολογικό εξοπλισμό και τεχνικές κατάβασης μονού σχοινιού):
ℹ️ Πληροφορίες για τη Δράση & την Πεζοπορία
Η πεζοπορική δράση απευθύνεται αποκλειστικά στα μέλη της Ομάδας μας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο σπήλαιο με τη συνοδεία ειδικών επιστημόνων και να ενημερωθούν για την έρευνα, την προστασία και την ανάδειξή του.
Πριν καταλήξουμε στο σπήλαιο, θα περπατήσουμε στην όμορφη περιοχή του Κορακοβουνίου.
📍 Σημεία & Ώρες Συνάντησης
Η ακριβής τοποθεσία συνάντησης γνωστοποιείται κατά τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής.
Εξοπλισμός
🛑 Υποχρεωτικά
Μποτάκια πεζοπορίας 🥾
✅ Προτείνεται να έχετε μαζί
❗ Όροι συμμετοχής
❗ Η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής είναι απαραίτητη.
Δήλωση συμμετοχής
https://forms.gle/TkNUgEmnqRtKJ4Ho9
Με την Π.Ο.Υ. 🗓️ 10–11 Οκτωβρίου
Δύο ημέρες γεμάτες μονοπάτια, θάλασσα, ιστορία και Άνδρο!
Η Π.Ο.Υ. ετοιμάζει για τα ενεργά μέλη της, ένα ξεχωριστό πεζοπορικό διήμερο στην Άνδρο, ένα νησί που κρύβει πολύ περισσότερα από τις όμορφες παραλίες του.
Θα περπατήσουμε σε παλιά μονοπάτια και ιστορικές στράτες, θα γνωρίσουμε παραδοσιακούς οικισμούς και μοναστήρια, θα απολαύσουμε τη μοναδική ανδριώτικη φύση και φυσικά, θα έχουμε χρόνο για καλό φαγητό και όμορφες παρέες.
🚍 ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
⛴️ Αναχώρηση
06:15 – Συγκέντρωση και αναχώρηση με λεωφορείο από τον σταθμό μετρό Φιξ.
06:30 – Θα πραγματοποιηθεί ενδιάμεση στάση στο πάρκινγκ του γηπέδου Κρητικόπουλου στην Καισαριανή.
Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το λιμάνι της Ραφήνας. Επιβίβαση στο πλοίο μαζί με τα σακίδιά μας, καθώς στην Άνδρο θα μας περιμένει άλλο τοπικό λεωφορείο.
07:50 – Αναχώρηση πλοίου για Άνδρο
09:45 – Άφιξη στο Γαύριο
Με το που πατήσουμε το πόδι μας στο νησί, ξεκινά η περιπέτειά μας!
🏨 Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
Άφιξη στο Γαύριο και τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο Ostria (σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια)
Αφήνουμε τα πράγματά μας και επιβιβαζόμαστε στο τοπικό λεωφορείο για το σημείο εκκίνησης της πρώτης πεζοπορίας.
🥾 ΠΡΩΤΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ: Άνω Απροβάτου → Παλαιόπολη → Άνω Πιτροφός → Στραπουργιές
11,3 χλμ. | περίπου 4+ ώρες | Μεσαία
Η πρώτη μας διαδρομή είναι ένα ταξίδι στην ιστορία και το τοπίο της Άνδρου.
Θα κινηθούμε σε τμήμα της περίφημης «Φαρδιάς Στράτας», γνωστής και ως «Αρβανίτικος δρόμος», μιας από τις σημαντικότερες ιστορικές διαδρομές του νησιού.
Η διαδρομή διασχίζει το όρος Πέταλο και συνδέει διαφορετικές περιοχές της Άνδρου, περνώντας μέσα από ένα τοπίο όπου η φύση συναντά την ιστορία και την παράδοση.
🌿 Πέτρα, νερό, παλιά μονοπάτια, χωριά και πανοραμικές εικόνες συνθέτουν το σκηνικό της πρώτης μας πεζοπορίας.
📐 Τα στοιχεία της διαδρομής
🍴 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ…
Ώρα για καλό φαγητό και χαλαρή βόλτα!
Μετά την πεζοπορία θα απολαύσουμε γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα στην περιοχή της Χώρας.
Και αφού χορτάσουμε… σειρά έχει η Χώρα της Άνδρου!
🏘️ Απογευματινή βόλτα στη Χώρα
Θα έχουμε χρόνο για έναν χαλαρό περίπατο στα γραφικά σοκάκια της Χώρας, ανάμεσα στα νεοκλασικά αρχοντικά και τις όμορφες πλατείες.
Ενδεικτικά, μπορούμε να γνωρίσουμε:
● την πλατεία Γηροκομείου,
● την πλατεία Καΐρη,
● την Παναγία Θεοσκέπαστη,
● το Αρχαιολογικό Μουσείο,
● το άγαλμα του Αφανούς Ναύτη στην άκρη της χερσονήσου.
Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.
🌊 ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
☀️ Πρωινό & αναχώρηση
Πρωινό στο ξενοδοχείο και επιβίβαση στο λεωφορείο.
Προορισμός μας το σημείο εκκίνησης της δεύτερης πεζοπορικής διαδρομής.
🥾ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ Βουρκωτή → Γερολίμνη → Μονή Αγίου Νικολάου
6,8 χλμ. | περίπου 3 ώρες | Εύκολη
Μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στην ανδριώτικη φύση, παράλληλα με τον ποταμό Άχλα.
Στη διαδρομή θα συναντήσουμε:
🌿 παραδοσιακά αγροτικά κονάκια,
🌉 το εντυπωσιακό τοξωτό γεφύρι του Άχλα,
💦 μικρούς καταρράκτες και φυσικές βάθρες,
🌱 τον σημαντικό υγρότοπο της περιοχής.
📐 Τα στοιχεία της διαδρομής
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ: ΑΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ!
Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την παραμονή και το μπάνιο στην παραλία Άχλα, θα ακολουθήσουμε μια εξίσου όμορφη εναλλακτική διαδρομή.
🥾 Μονή Αγίου Νικολάου → Παραλία Άχλα
9 χλμ. ( μετ’ επιστροφής ) | περίπου 4 ώρες | Μεσαία
Η δεύτερη ημέρα μας οδηγεί σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία της Άνδρου.
Ξεκινώντας από το ιστορικό καστρομονάστηρο του Αγίου Νικολάου, θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή προς την περίφημη παραλία Άχλα.
Ο τελικός μας προορισμός;
🏖️ Τα γαλαζοπράσινα νερά και το μοναδικό τοπίο του Άχλα!
Μια διαδρομή που συνδυάζει ιστορία, φυσική ομορφιά και θάλασσα.
📐 Τα στοιχεία της διαδρομής (συνολικά μετ’ επιστροφής)
🍽️ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ
Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και κατευθυνόμαστε προς το Γαύριο.
Εκεί θα απολαύσουμε το τελευταίο μας γεύμα στην Άνδρο, πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.
Στη συνέχεια, μετάβαση στο λιμάνι και αναχώρηση για την Αθήνα.
💶 ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
120€ για τα μέλη της Π.Ο.Υ.
140€ για τα μη μέλη (Θα προηγηθούν τα μέλη. Οι φίλοι της ομάδας μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και θα ειδοποιηθούν σε περίπτωση κενών θέσεων)
Στην τιμή περιλαμβάνονται:
⛴️ Ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετ’ επιστροφής για την Άνδρο
🚌 Μετακίνηση με λεωφορείο Αθήνα – Ραφήνα – Αθήνα
🏨 Διαμονή στο Ξενοδοχείο Ostria στο Γαύριο
🚌 Οι μετακινήσεις με λεωφορείο στην Άνδρο, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
❌ Δεν περιλαμβάνονται:
Τα γεύματα, τα ποτά και τα προσωπικά έξοδα.
🎒 ΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Για να απολαύσουμε τις πεζοπορίες με ασφάλεια και άνεση, καλό είναι να έχουμε:
🥾 Πεζοπορικά παπούτσια
🎒 Μικρό σακίδιο
💧 Αρκετό νερό
🧢 Καπέλο και αντηλιακό
🧥 Ελαφρύ μπουφάν/αντιανεμικό
👕 Άνετα ρούχα για πεζοπορία
🩹 Προσωπικό φαρμακείο
🏖️ Μαγιό και πετσέτα, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες
🌿 Η ΑΝΔΡΟΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!
Δύο ημέρες. Δύο μοναδικές πεζοπορίες.
Ένα νησί γεμάτο ιστορία, φύση και ομορφιά.
Αφήνουμε πίσω την καθημερινότητα και ερχόμαστε να γνωρίσουμε την Άνδρο μέσα από τα μονοπάτια της.
Περπατάμε • Ανακαλύπτουμε • Γνωρίζουμε • Απολαμβάνουμε
💚 Με την Π.Ο.Υ. η εκδρομή είναι πάντα και η παρέα!
➤ Λίστα αναμονής:
Συμπληρώστε την φόρμα αν ενδιαφέρεστε να μπείτε στην λίστα αναμονής, καθώς οι διαθέσιμες θέσεις έχουν συμπληρωθεί)
https://forms.gle/aaySHaNewC6A7B5u5
ή στα γραφεία της ομάδας:
Οδεμησίου 12, Καισαριανή – Παρασκευή 18:30–21:00 Τηλ.: 210 7245353
Η συμμετοχή σας κατοχυρώνεται επίσημα μόνο με την καταβολή της προκαταβολής των 50€.
📩 Επικοινωνία
Μήνυμα μέσω inbox ή e-mail: info@poymittou.gr
τηλ για τεχνικές πληροφορίες διαδρομών 6973026445 (Γιώργος Παπαμήτσος)
τηλ. για κρατήσεις θέσεων 6944857273 (Σπυριδούλα Παλαιοκώστα)
🥾 Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου — Αφήνουμε τις παραλίες και παίρνουμε τα βουνά!
Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε για λίγο τις παραλίες και να πάρουμε τα βουνά!🌲
Ο Υμηττός και η αγαπημένη του ομάδα «Π.Ο.Υ.» σας περιμένουν για μια όμορφη πεζοπορική εξόρμηση, για να ανταμώσουμε ξανά και να απολαύσουμε τη φύση και την παρέα.
Ξεκινώντας από το Πυροφυλάκιο Καισαριανής «Δημήτρης Καραμολέγκος», θα κινηθούμε με κατεύθυνση προς τα βόρεια, προσεγγίζοντας τον Πύργο Ανθούσης. Στη συνέχεια, μέσω του μονοπατιού 5, θα φτάσουμε στο διάσελο του ΟΤΕ, όπου θα κάνουμε μια ολιγόλεπτη στάση.
Εκεί, κάτω από τα πεύκα, θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να απολαύσουμε το κολατσιό μας και φυσικά να χαρούμε τη θέα και την παρέα. 🌿
Η επιστροφή μας θα γίνει μέσω της Καλοπούλας, με κατάληξη στο σημείο εκκίνησης.
Για όσους θα έρθουν για πρώτη φορά μαζί μας, αλλά και για όσους έχουν… κουραστεί από τα πολλά μπάνια και θέλουν μια πιο χαλαρή επιστροφή στη δράση, θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μικρότερης διαδρομής.
Η επιστροφή γίνεται μέσω Καλοπούλας.
👉 Δύο διαδρομές για να επιλέξετε:
🔸 Α’ διαδρομή: ~8,5 χλμ. | ~4 ώρες | +450 μ. | Δυσκολία 1+/5
🔸 Β’ διαδρομή: ~5,5 χλμ. | ~3 ώρες | +250 μ. | Δυσκολία 1/5
Ιδανική ευκαιρία και για όσους έρχονται πρώτη φορά μαζί μας ή θέλουν μια πιο ήπια επιστροφή στις πεζοπορίες!
📍 Σημείο συνάντησης: Πυροφυλάκιο Καισαριανής «Δημήτρης Καραμολέγκος»
https://maps.app.goo.gl/UB12JZ8Bzuhhm1t19
🕗 Ώρα: 8:00 π.μ.
📝 Συμμετοχή
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ακόλουθη φόρμα συμμετοχής (απαραίτητη η συμπλήρωσή της).
https://forms.gle/QggSGTw1ixzVY77X8
Βάλτε τα ορειβατικά σας, πάρτε νερό και καλή διάθεση και ελάτε να ανταμώσουμε στον Υμηττό! 🌲🥾
Σας περιμένουμε!
Την Κυριακή 20/9 θα κατευθυνθούμε προς τον βόρειο Ταΰγετο.
Από το γραφικό Γεωργίτσι, το μπαλκόνι του Ταυγέτου, το ορεινό χωριό του νομού Λακωνίας, που βρίσκεται στις πλαγιές του βουνού σε ύψος 960 μ. και βλέπει προς την κοιλάδα του ποταμού Ευρώτα, θα ξεκινήσει η πεζοπορία μας. Λίγο πριν θα συναντήσουμε την αρχαία Πελλάνα που ιδρύθηκε τον 7ο αι. π.Χ.
Η αίσθηση της ηρεμίας και της γαλήνης αβίαστα συνεπαίρνει τον επισκέπτη όταν βρεθεί σε αυτό το μαγευτικό μέρος που απέχει 29 χλμ. από τη Σπάρτη.
Θα πεζοπορήσουμε προς το χωριό Καστόρειο μέσα από το φαράγγι του Κάρδαρη, το φανταστικό “φαράγγι των Μύλων”.
Πρόκειται για μια υπέροχη διαδρομή κατά την οποία θα συναντήσουμε έλατα, καστανιές και πλατάνια.
Διαδρομή με πολύ δροσιά, πυκνή βλάστηση, ήπια κατηφορική μήκους 9,5 χλμ. που κινείται δίπλα στο ποτάμι με ξύλινες κατασκευές που διευκολύνουν το πέρασμα του φαραγγιού στα δύσκολα σημεία και μερικά τεχνικά περάσματα με την βοήθεια σχοινιών και σιδερένιων σκαλιών. Θα συναντήσουμε ερείπια των παλιών Γεωργιτσιάνικων υδρόμυλων.
Θα καταλήξουμε στο Καστόρι (με παλιότερο όνομα Καστανιά)όπου και θα γευματίσουμε στη γραφική πλατεία του χωριού (προαιρετικά).
Στοιχεία διαδρομής:
Απόσταση: ~ 9,5 χλμ
Διάρκεια: ~4,5 ώρες με τις στάσεις
Υψομετρική διαφορά: Ανάβαση +440 μ / Κατάβαση -740 μ
Μέγ. υψόμετρο: 950 μ.
Ελάχ. υψόμετρο: 450 μ.
Βαθμός δυσκολίας: 1+ /5 ( Εύκολο προς Μέτριο με τεχνικές δυσκολίες)
( Βαθμοί δυσκολίας : 1 Εύκολο – 2 Μέτριο – 3 Απαιτητικό – 4 Δύσκολο – 5 Τεχνικό, Υψηλών Απαιτήσεων)
Θα ξεκινήσουμε από την είσοδο του χωριού και για 500 μ. θα ανέβουμε την άσφαλτο μέχρι να τελειώσει το χωριό και να αρχίσει ο δασικός δρόμος.
Θα συνεχίσουμε 3 χλμ. στο δασικό δρόμο χωρίς υψομετρική διαφορά με ψηλά δέντρα γύρω μας. Μετά θα αφήσουμε το δρόμο και θα μπούμε στο μονοπάτι για το φαράγγι, όπου και θα πνιγούμε στη βλάστηση..
Όσοι δεν επιθυμούν να πεζοπορήσουν μέσα στο φαράγγι μπορούν να έρθουν στο δασικό δρόμο μέχρι την είσοδο του φαραγγιού 3,5 χλμ. και άλλα τόσα επιστροφή στο πούλμαν, όπου και θα μεταφερθούν στο Καστόρειο.
📍 Σημεία συνάντησης
1️⃣ Μετρό FIX – 06:45 π.μ.
2️⃣ Καισαριανή – Πάρκινγκ γηπέδου Κρητικόπουλου (Εθνικού Αστέρα)– 07:00 π.μ.
https://maps.app.goo.gl/1NHvdtn6wDpt9FuZ6
Παρακαλούμε για συνέπεια ώστε να ξεκινήσουμε εγκαίρως ⏰
🎒 Εξοπλισμός
🛑 Υποχρεωτικά: Μποτάκια πεζοπορίας 🥾
✅ Προτείνεται να έχετε μαζί
Ρούχα κατάλληλα για το βουνό (layers)
Αδιάβροχο / αντιανεμικό💨🧥
Σνακ (φρούτο, μπάρα δημητριακών κ.α.)🍌🍎
Μπατόν πεζοπορίας 🥢
Γκέτες
Ατομικό φαρμακείο 🧰
Χειμερινό μπουφάν
Νερό (1.5lt)🍶
Καπέλο🧢 γυαλιά ηλίου 😎 αντηλιακό 🌞
Επιπλέον ρουχισμό & παπούτσια για την επιστροφή (τα αφήνουμε στο πούλμαν).🎒👟👕👖
💶 Κόστος
30€ για ενεργά μέλη ΠΟΥ
35€ για μη μέλη
Περιλαμβάνονται: μεταφορά με πούλμαν, ΦΠΑ, διόδια, έξοδα οδηγού.
➤ Δήλωση συμμετοχής
Λίστα αναμονής (Συμπληρώστε την φόρμα αν ενδιαφέρεστε να μπείτε στην λίστα αναμονής, καθώς οι διαθέσιμες θέσεις έχουν συμπληρωθεί)
https://forms.gle/u9ifLP8nsxbcQ4pr7
ή στα γραφεία της ομάδας:
Οδεμησίου 12, Καισαριανή – Τετάρτη 18:30–20:30
Τηλ.: 210 7245353
Η συμμετοχή κατοχυρώνεται μόνο με την καταβολή του ποσού.
EUROBANK IBAN: GR2202606400000820200214333
Δικαιούχος: Περιπατητική Ομάδα Υμηττού
⚠️ Τυχόν τραπεζικά έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη.
❗ Πολιτική ακυρώσεων & όροι συμμετοχής
Ακυρώσεις έως 3 μέρες πριν (Τετάρτη βράδυ) δεν επιστρέφονται εφόσον δεν καλυφθεί η θέση.
Ο αρχηγός της εκδρομής μπορεί να τροποποιήσει ή να ματαιώσει το πρόγραμμα πριν ή κατά τη διάρκεια για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας.
Μπορεί επίσης να αποκλείσει συμμετέχοντα λόγω ανεπαρκούς εξοπλισμού.
Η συμμετοχή γίνεται με ατομική ευθύνη. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται τους εγγενείς κινδύνους της πεζοπορίας σε ορεινό περιβάλλον.
Απαιτείται άριστη σωματική & ψυχική υγεία και ενημέρωση του αρχηγού για τυχόν προβλήματα υγείας.
οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για την προσωπική τους ασφάλεια και την επάρκεια εξοπλισμού τους
📩 Επικοινωνία
Μήνυμα μέσω inbox ή e-mail: info@poymittou.gr
τηλ για τεχνικές πληροφορίες διαδρομής 6946500513 (Χριστίνα Αναγνωστοπούλου)
τηλ. για κρατήσεις θέσεων 6944857273 (Σπυριδούλα Παλαιοκώστα)
Την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026, η ομάδα μας, με αφορμή την πανσέληνο του Ιουνίου – γνωστή και ως «Πανσέληνος της Φράουλας» (30 Ιουνίου) – θα πραγματοποιήσει μια απογευματινή πεζοπορία στον λόφο της Φασκομηλιάς, ανάμεσα στη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα.
Ο λόφος διαθέτει όμορφες διαδρομές σε δασικούς δρόμους και μονοπάτια μέσα σε χαμηλή μεσογειακή βλάστηση, ενώ προσφέρει μοναδική θέα προς τον Σαρωνικό. Θα απολαύσουμε μια ήπια πεζοπορία την ώρα που ο ήλιος θα δύει (20:50) βάφοντας τον ορίζοντα με υπέροχα χρώματα και η σελήνη θα ανατέλλει (20:05), χαρίζοντάς μας ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό σκηνικό.
Στοιχεία Διαδρομής:
Απόσταση: ~ 7χλμ.
Διάρκεια: ~ 3 ώρες
Υψομετρική: +200μ.
B. Δ. : 1/5 (εύκολο)
Σημείο συνάντησης:
Θα μετακινηθούμε με τα δικά μας αυτοκίνητα στο τέρμα της οδού Αργοναυτών στη Βουλιαγμένη (πάνω από την λίμνη Βουλιαγμένης)
Plus code:
RQ5P+Q5P Βουλιαγμένη
(καταχωρίστε το στο πλαίσιο αναζήτησης του χάρτη της Google)
Συντεταγμένες: 37.80951505641675, 23.78544939745492
Ώρα: 19:00 π.μ. (έναρξη πεζοπορίας)
Κόστος : δωρεάν
🛑 Υποχρεωτικά 🥾Μποτάκια ή παπούτσια Πεζοπορίας
Εξοπλισμός πεζοπορίας:
– Νερό (1.5lt)🍶
– Μπατόν 🦯
-Καπέλο
– Σνάκ (φρούτο, μπάρα δημητριακών κ.α.)🍌
– Ατομικό Φαρμακείο⛑
– Αντιανεμικό💨🧥
-Φακό κεφαλής
Δήλωση συμμετοχής
https://forms.gle/STwLbEwF3SBBfcZp7
❗ Όροι συμμετοχής
Ο αρχηγός της εκδρομής μπορεί να τροποποιήσει ή να ματαιώσει το πρόγραμμα πριν ή κατά τη διάρκεια για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας.
Μπορεί επίσης να αποκλείσει συμμετέχοντα λόγω ανεπαρκούς εξοπλισμού.
Η συμμετοχή γίνεται με ατομική ευθύνη. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται τους εγγενείς κινδύνους της πεζοπορίας σε ορεινό περιβάλλον.
Απαιτείται άριστη σωματική & ψυχική υγεία και ενημέρωση του αρχηγού για τυχόν προβλήματα υγείας.
οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για την προσωπική τους ασφάλεια και την επάρκεια εξοπλισμού τους
📩Επικοινωνία
Μήνυμα μέσω inbox ή e- mail: info@poymittou.gr
Στα γραφεία της ομάδας (Οδεμησίου 12- Καισαριανή), τηλ. 2107245353, Τετάρτη, ώρες 18.30-20.30
τηλ. για τεχνικές πληροφορίες διαδρομής: 6973026445 (Γιώργος Παπαμήτσος)
Οι φετινές πεζοπορικές εξορμήσεις της ομάδας μας ολοκληρώνονται με τον καλύτερο τρόπο: μια δροσερή ποταμοδιάσχιση στην Εύβοια, μέσα από το εντυπωσιακό Φαράγγι των Στροπώνων. Πρόκειται για έναν τόπο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, με πλούσια βλάστηση, αιωνόβια δέντρα και άφθονα τρεχούμενα νερά που συνοδεύουν τη διαδρομή μέχρι την έξοδό της στο Αιγαίο, στην πανέμορφη παραλία της Χιλιαδούς με τα γαλαζοπράσινα νερά της.
Ξεκινώντας από το χωριό Στρόπωνες, θα ακολουθήσουμε μια ήπια κατηφορική πορεία μέσα στο μαγευτικό φαράγγι. Το μονοπάτι κινείται παράλληλα με τον ποταμό Στροπωνιάτη, διασχίζοντας ένα τοπίο άγριας ομορφιάς, με επιβλητικούς βράχους, πυκνή βλάστηση και εντυπωσιακά πλατάνια που προσφέρουν φυσική σκιά καθ’ όλη τη διάρκεια της πεζοπορίας.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα χρειαστεί αρκετές φορές να αλλάξουμε όχθη, περνώντας μέσα από το νερό ή ακολουθώντας φυσικά περάσματα ανάμεσα στους βράχους, σε μια εμπειρία που προσθέτει μια ευχάριστη αίσθηση εξερεύνησης και περιπέτειας.
Η πεζοπορία μας ολοκληρώνεται στη Χιλιαδού, όπου θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε ένα δροσιστικό μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά της παραλίας και, για όσους επιθυμούν, φαγητό στις τοπικές ταβέρνες ή πικνίκ δίπλα στη θάλασσα.
📍 Σημεία συνάντησης
1️⃣ Μετρό FIX – 06:45 π.μ.
2️⃣ Καισαριανή – Πάρκινγκ γηπέδου Κρητικόπουλου (Εθνικού Αστέρα)– 07:00 π.μ.
https://maps.app.goo.gl/1NHvdtn6wDpt9FuZ6
Παρακαλούμε για συνέπεια ώστε να ξεκινήσουμε εγκαίρως ⏰
🎒 Εξοπλισμός
🛑 Υποχρεωτικά
Μποτάκια πεζοπορίας 🥾
✅ Προτείνεται να έχετε μαζί
💶 Κόστος
Η δράση είναι μια προσφορά για τα μέλη της ΠΟΥ, στα 25€
Περιλαμβάνονται: μεταφορά με πούλμαν, ΦΠΑ, διόδια, έξοδα οδηγού
➤ Δήλωση συμμετοχής μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας
https://forms.gle/MVyg5cWVWBCGMr6Y8
Η συμμετοχή κατοχυρώνεται μόνο με την καταβολή του ποσού.
EUROBANK IBAN: GR2202606400000820200214333
Δικαιούχος: Περιπατητική Ομάδα Υμηττού
⚠️ Τυχόν τραπεζικά έξοδα επιβαρύνουν τον καταθέτη.
❗ Πολιτική ακυρώσεων & όροι συμμετοχής
Ακυρώσεις έως Τετάρτη 1 Ιουλίου, δεν επιστρέφονται χρήματα εφόσον δεν καλυφθεί η θέση.
Ο αρχηγός της εκδρομής μπορεί να τροποποιήσει ή να ματαιώσει το πρόγραμμα πριν ή κατά τη διάρκεια για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας.
Μπορεί επίσης να αποκλείσει συμμετέχοντα λόγω ανεπαρκούς εξοπλισμού.
Η συμμετοχή γίνεται με ατομική ευθύνη. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται τους εγγενείς κινδύνους της πεζοπορίας σε ορεινό περιβάλλον.
Απαιτείται άριστη σωματική & ψυχική υγεία και ενημέρωση του αρχηγού για τυχόν προβλήματα υγείας.
οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για την προσωπική τους ασφάλεια και την επάρκεια εξοπλισμού τους
📩 Επικοινωνία
Μήνυμα μέσω inbox ή e-mail: info@poymittou.gr
Τηλ.: 210 7245353, Οδεμησίου 12, Καισαριανή, Τετάρτη 18:30–20:30
τηλ για τεχνικές πληροφορίες 6946500513 (Χριστίνα Αναγνωστοπούλου), 6973026445 (Γιώργος Παπαμήτσος)
τηλ. για κρατήσεις θέσεων 6944857273 (Σπυριδούλα Παλαιοκώστα)
🌿 Αυτή την Κυριακή 7/6 η ΠΟΥ δεν βάζει διλήμματα «βουνό ή θάλασσα»!
Επιλέγουμε βουνό νωρίς το πρωί και απολαμβάνουμε μια όμορφη, δροσερή πεζοπορία στον αγαπημένο μας Υμηττό.
Ξεκινάμε με πρωινή γυμναστική στους Ταξιάρχες και συνεχίζουμε σε σκιερά μονοπάτια, μέσα στη φύση, με υπέροχες εικόνες και καλή παρέα.
Στοιχεία διαδρομής
📏 Μήκος διαδρομής: περίπου 8 χλμ.
⛰️ Υψομετρική διαφορά: +350 μ.
⏳ Διάρκεια: περίπου 4 ώρες (μαζί με τις στάσεις)
⚡ Βαθμός δυσκολίας: 1/5
🎒 Εξοπλισμός
🛑 Υποχρεωτικά
🥾 Μποτάκια πεζοπορίας (ή trail running παπούτσια με καλή σόλα)
✅ Συνιστάται να έχετε μαζί σας:
👕 Ρούχα κατάλληλα για την εποχή (ελαφριά & άνετα)
🧥 Αδιάβροχο ή αντιανεμικό
🦯 Μπατόν πεζοπορίας (βοηθούν σημαντικά στην ανάβαση και την κατάβαση)
💧 Νερό (τουλάχιστον 1 λίτρο)
🍌 Σνακ για ενέργεια (ξηροί καρποί, παστέλι, φρούτα, τοστ) 🍌
🧢 🧴🕶️ Καπέλο, γυαλιά ηλίου & αντηλιακό
🩹 Στοιχειώδες προσωπικό φαρμακείο
Σας περιμένουμε για μια όμορφη κυριακάτικη εξόρμηση στον Υμηττό!
📍Σημείο συνάντησης: Πυροφυλάκιο Καισαριανής, “Δημήτρης Καραμολέγκος” –
https://maps.app.goo.gl/9Ky9nJqT93UnZvC97
📍Ώρα: 7:30
Δήλωση συμμετοχής
https://forms.gle/imudVqPPXQfWR8RGA
📩Επικοινωνία
Μήνυμα μέσω inbox ή e- mail: info@poymittou.gr
Στα γραφεία της ομάδας (Οδεμησίου 12- Καισαριανή), τηλ. 2107245353,
Τετάρτη, ώρες 18.30-20.30
τηλ. για τεχνικές πληροφορίες διαδρομής: Χριστίνα Αναγνωστοπούλου (6946500513)
🥾 Αυτή την Κυριακή 31-5-2026 θα ανέβουμε στα ψηλά μονοπάτια του Υμηττού, ξεκινώντας από το Πυροφυλάκιο Καραμολέγκος με κατεύθυνση βόρεια θα προσεγγίσουμε τον Πύργο Ανθούσης και μέσω του μονοπατιού το διάσελο του ΟΤΕ, στο σημείο αυτό θα κάνουμε μια ολιγόλεπτη στάση, εκεί μπορείτε να απολαύσετε το κολατσιό σας κάτω από τα πεύκα. Στην συνέχεια ακολουθώντας το 10 και το κρυφό μονοπάτι, θα διασχίσουμε ένα πανέμορφο δάσος τραχείας πεύκης και θα ανηφορίσουμε προς τις κεραίες της κορυφής (χωρίς να ανέβουμε σε αυτές) έως περίπου τα 800 μέτρα υψόμετρο.
Η συνέχεια θα είναι κατηφορική μέχρι το σημείο όπου κατασκηνώνουν οι πρόσκοποι – το γνωστό τριεθνές και της μπάρας της πυροσβεστικής στην Καλοπούλα για το καφεδάκι μας προτού καταλήξουμε στο σημείο έναρξης της πεζοπορίας.
Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι μέσα σε ένα πυκνό και πανέμορφο δάσος, (στον Υμηττό ευδοκιμούν 600 έως 700 είδη υποειδών φυτών, με τα 23 να είναι ενδημικά, ενώ φύονται 44 είδη ορχιδέας που είναι ο πυκνότερος πληθυσμός σε όλη την Ευρώπη) με τα χρώματα του άνοιξης που ακόμη αντιστέκεται να σε μαγεύουν. Η θέα είναι εκπληκτική τόσο προς το λεκανοπέδιο όσο και προς τα Μεσόγεια, να φέρετε μαζί σας την καλή σάς διάθεση, το χαμόγελο και εμείς θα κανονίσουμε για τα υπόλοιπα.
Η πεζοπορία της Κυριακής απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση
Στοιχεία διαδρομής
📍 Μήκος Διαδρομής: ~ 9 χλμ.
⛰️ Υψομετρική διαφορά: +552 μ
⏳Χρόνος: ~4,5 ώρες (πεζοπορία & στάσεις)
⚡ Βαθμός Δυσκολίας: 2/5 (απαιτείται καλή φυσική κατάσταση )
📍Συνάντηση:
Πυροφυλάκιο Καισαριανής, “Δημήτρης Καραμολέγκος” – https://maps.app.goo.gl/9Ky9nJqT93UnZvC97
📍Ώρα: 8:15
Εξοπλισμός
🛑 Υποχρεωτικά
Μποτάκια πεζοπορίας 🥾
✅ Προτείνεται να έχετε μαζί
Κόστος : Δωρεάν για τα ενεργά μέλη της ΠΟΥ
Οι φίλοι της ομάδας που δεν είναι εγγεγραμμένοι, μπορούν να συμμετέχουν στις δράσεις μας με την ιδιότητα του Δόκιμου Μέλους:
❗ Όροι συμμετοχής
Δήλωση συμμετοχής
https://forms.gle/ctfEMT9sXtBLfEFy9
🥾 Την Κυριακή 24/5/2026 θα έχουμε την τύχη να επισκεφτούμε έναν κρυμμένο υδάτινο θησαυρό της Πεντέλης, τον καταρράκτη της Ραπεντώσας. Μία εύκολη και δροσιστική διαδρομή στον άλλοτε καταπράσινο παράδεισο της Πεντέλης.
Θα συναντηθούμε στο στρατιωτικό Γερμανικό νεκροταφείο όπου θα είναι και η έναρξη της πεζοπορίας μας. Απαραίτητα το καπέλο, τα γυαλιά ηλίου και το αντηλιακό, το μαγιό, είναι προαιρετικό.
Θα κινηθούμε στο ρέμα της Ντάρδιζας και της Βαθιά Χούνη και στο φράγμα της Ραπεντώσας. Στόχος μας είναι ο υπέροχος καταρράκτης της Ραπεντώσας που πέφτει ορμητικά από ύψος 10 μέτρων. Πρόκειται για τον ψηλότερο καταρράκτη της Αττικής, σχηματίζουν ένα όμορφο υδάτινο «σπίτι» για κάθε λογής ζωάκια και πλάσματα των ποταμιών και των βάλτων. Πεταλούδες, βατραχάκια, γυρίνοι, λιβελούλες τριγυρίζουν πάνω από το καθαρό νερό, δημιουργώντας τον ωραιότερο υγροβιότοπο για εξερεύνηση και παρατήρηση. Στο σημείο αυτό θα απολαύσουμε την δροσερά νερά και για όσους το επιθυμούν μπορούν να παίξουν κάτω από τα νερά του. Βγάζουμε παπούτσια και κάλτσες και πατάμε στο δροσερό νερό, γενόμενοι ένα με τη θαυμάσια φύση και αν ο καιρός το επιτρέπει, παίρνουμε μαζί μας τα μαγιό μας για μία αληθινή βουτιά.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι μέχρι το φράγμα της Ραπεντώσας. Θα συνεχίσουμε την πορεία μας και θα επιστρέψουμε μετά από κυκλική διαδρομή στο σημείο εκκίνησης.ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο οδηγός της διαδρομής έχει κάθε δικαίωμα να τροποποιήσει την διαδρομή αν το κρίνει απαραίτητο λόγω καιρικών συνθηκών ή σύνθεση ομάδας.
Βασικές Πληροφορίες
Στοιχεία διαδρομής
📍 Μήκος Διαδρομής: ~ 8 χλμ.
⛰️ Υψομετρική διαφορά: +241 μ
⏳Χρόνος: ~5 ώρες (πεζοπορία & στάσεις)
⚡ Βαθμός Δυσκολίας: 1/5 (εύκολη, απαιτείται καλή φυσική κατάσταση )
📍Συνάντηση: στην είσοδο του στρατιωτικού Γερμανικού νεκροταφείου https://maps.app.goo.gl/5yZJw6Jd71cMGNuz8
📍Ώρα: 8:30
Εξοπλισμός
🛑 Υποχρεωτικά
Μποτάκια πεζοπορίας 🥾
✅ Προτείνεται να έχετε μαζί
Κόστος : Δωρεάν για τα ενεργά μέλη της ΠΟΥ
Οι φίλοι της ομάδας που δεν είναι εγγεγραμμένοι, μπορούν να συμμετέχουν στις δράσεις μας με την ιδιότητα του Δόκιμου Μέλους:
❗ Όροι συμμετοχής
Δήλωση συμμετοχής
https://forms.gle/MLg2LGriry6hoqkP8
📩Επικοινωνία
Μήνυμα μέσω inbox ή e- mail: info@poymittou.gr
Στα γραφεία της ομάδας (Οδεμησίου 12- Καισαριανή),
τηλ. 2107245353,
Τετάρτη, ώρες 18.30-20.30
τηλ. για τεχνικές πληροφορίες διαδρομής: Χριστίνα Αναγνωστοπούλου (
6946500513 )