Εγγραφή μέλους

Φυσιολατρικός Σύλλογος «Περιπατητική Ομάδα Υμηττού»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Η Περιπατητική Ομάδα Υμηττού είναι μια ομάδα  που αγαπά τη πεζοπορία και τις δραστηριότητες στην φύση.  Κάθε Κυριακή  πραγματοποιεί εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς περιπάτους  κυρίως στον Υμηττό.

Σκοπός μας είναι, να ενεργοποιήσουμε το ενδιαφέρον όλων  για την φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό μας, δυναμώνοντας  την περιβαλλοντική  συνείδηση, η αξιοποίηση των μονοπατιών ως μέσο κοινωνικοποίησης, βιωματικής εκπαίδευσης, περιβαλλοντικών δράσεων,  φροντίδας και προστασίας του Υμηττού, καθώς και της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής με κύριο γνώμονα το περιβάλλοντος. Για τον λόγο αυτό, στους περιπάτους μας εντάσσουμε ποικίλες δράσεις, όπως:

A) πολιτιστικού χαρακτήρα  για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.  Ιστορικοί περίπατοι με περιηγήσεις και ξεναγήσεις ερμηνείας στηριζόμενοι στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού οργανισμού Interpret Europe,  στα διάφορα μνημεία  αρχαιολογικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

Β) περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντος και διαβίωσης στην φύση, όπως γνωριμία με την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής, συμμόρφωση με της αρχές του οργανισμού Leave no trace, προσανατολισμός στο βουνό με χρήση χάρτη ή/και πυξίδας, μαθήματα α’ βοηθειών,  σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων, δασοπροστασίας  κλπ.

Γ) προγράμματα για την ενίσχυση της φυσικής ισορροπίας και υγείας, όπως  μαθήματα Qigong , Yoga, και διάφορες ασκήσεις για την καλύτερη μας επαφή με τη φύση και το περιβάλλον.

Η ομάδα μας στεγάζεται στον  πολυχώρο της Π.Ο.Υ. που βρίσκεται  Οδεμησίου 12 στη Καισαριανή , όπου εβδομαδιαίως γίνονται εκδηλώσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα περιβάλλοντος, Α΄ βοηθειών, διατροφής, προετοιμασίας πεζοποριών,  εθελοντικών δράσεων και πολλά άλλα!

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

Η παρουσία και η συμμετοχή σας στις δράσεις μας είναι πολύ σημαντικά για την Ομάδα! Για τον λόγο αυτό μπορείτε να συμβάλλετε και να ενισχύσετε την ομάδα μας , είτε με τη φυσική σας ενεργή παρουσία, είτε και με  την εγγραφή ή την ανανέωση σας ως ΜΕΛΟΣ (προεραιτικά), καταβάλλοντας το ποσό των 24 ευρώ ετησίως (+ 5€ στην πρώτη εγγραφή για την απόκτηση της κάρτας μέλους).Για εγγραφή ή ανανέωσή εγγραφής παρακαλώ επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ : https://forms.gle/4Enj6eugKbSVuxUe7

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ TRAIL

Χάρτη του μονοπατιού ΔΩΡΕΑΝ μπορείτε να βρείτε στη παρακάτω διεύθυνση : https://anavasi.gr/anavasi-mapp-cartographic-application-gr

5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ

Η συμμετοχή στους Κυριακάτικους περιπάτους στον Υμηττό είναι ΔΩΡΕΆΝ.

E-mail επικοινωνίας: