Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Λιβαδειά

19 Φεβρουαρίου @ 07:15 - 21:00

Μια διαδρομή πολιτισμού, ιστορίας και περιβάλλοντος.
Η διαδρομή αρχίζει από τη Λιβαδειά και σε παραποτάμια διαδρομή θα δούμε τους καταρράκτες και το ποτάμι μέσα στην πόλη. Όταν φτάσουμε στις πηγές της Κρύας όπου ήταν το άλσος του Τροφωνίου Μαντείου με τις πηγές της Λήθης και Μνημοσύνης, θα έχουμε την πρώτη μας ξενάγηση.

Στη συνέχεια μπαίνουμε στο Καταλανικό Κάστρο και φτάνουμε στο υψηλότερο σημείο του. Μικρή στάση για ξενάγηση. Ακολούθως θα συνεχίσουμε προς τον Όσιο Σεραφείμ και θα πάρουμε το μονοπάτι προς την Αγία Ιερουσαλήμ όπου και θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα.
Το δασικό μονοπάτι συνεχίζεται προς το παλιό λατομείο όπου και υπάρχουν ακόμη οι δύο παλιές μυλόπετρες.
Θα γίνει ξενάγηση πάνω στην τεχνική εξόρυξης μαρμάρου (πέτρας) και ακολούθως θα φτάσουμε σε ένα πέτρινο μπαλκόνι πάνω από τις πηγές της Κρύας. Εδώ έχουμε την επιλογή όσοι έχουν κουραστεί να συνεχίσουν κατεβαίνοντας προς την πόλη σε 15 λεπτά. Οι υπόλοιποι μπορούν να ανέβουν στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής που είναι μέσα στο κάθετο βράχο και μετά να κατέβουν 570 σκαλιά ως τις πηγές της Κρύας.

Η δράση πραγματοποιείται με τη συνδρομή της πεζοπορικής ομάδας ΑΧΟΛ Βοιωτίας.

Α. Πεζοπορική ομάδα : Κυκλική διαδρομή περίπου 8 χιλιόμετρα (1 χλμ. περιαστικό) χωρίς αξιόλογες υψομετρικές διαφορές, ώρες 4 επειδή έχουμε στάσεις με ξενάγηση στα σημεία που θα περνάμε.

Βαθμός δυσκολίας 1/5
Ώρες πεζοπορίας με στάσεις 3,5.

Β. Ορειβατική ομάδα : Από το ψηλότερο σημείο της προηγούμενης διαδρομής θα συνεχίσει η ομάδα για 5 χλμ. επιπλέον. Κυκλική διαδρομή 13 χλμ. με υψομετρική ανάβαση 300 μέτρα.

Βαθμός δυσκολίας 2/5
Ώρες πεζοπορίας με στάσεις 5.

( Βαθμοί δυσκολίας : 1 Εύκολο – 2 Μέτριο – 3 Απαιτητικό – 4 Δύσκολο – 5 Τεχνικό, Υψηλών Απαιτήσεων)

Συγκέντρωση 07.00
07.15 αναχώρηση αυστηρά από το δημοτικό στάδιο Καισαριανής Γήπεδο Εθνικού Αστέρα

https://maps.app.goo.gl/WnTb2mPzNaVQGD5c8

07:30 Στάση μετρό Μεταξουργείο
07.45 Παναγίτσα, επί της Λένορμαν και Κηφισού
08.00 στάση renault στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Κόστος για τα μέλη 20 €, για τα μη μέλη 22 €.
Περιλαμβάνεται η μεταφορά με πούλμαν (Φ.Π.Α., διόδια), έξοδα οδηγού.

Δηλώσεις μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας, ή στα γραφεία της ομάδας (Οδεμησίου 12- Καισαριανή), τηλ. 2107245353, Τρίτη & Τετάρτη και ώρες 19.00-21.00μμ.Τελευταία ημέρα εξόφλησης την Τετάρτη 15/02/23.

Φόρμα Συμμετοχής:
https://forms.gle/gHJB9KFVwup4omP97

Η συμμετοχή σας διασφαλίζεται ΜΟΝΟ με την καταβολή του ποσού σε επόμενη δράση της ομάδας ή στα γραφεία του συλλόγου ή στον Τραπεζικό λογαριασμό της ομάδας, δηλώνοντας ΛΕΙΒΑΔΙΑ και απαραίτητα το όνομά σας.
ΕUROBANK IBAN: GR2202606400000820200214333

⚠️Τυχόν τραπεζικά έξοδα, βαρύνουν εξ’ολοκλήρου τον συμμετέχοντα-καταθέτη.

Ακυρώσεις 3 μέρες πριν την πεζοπορία δεν επιστρέφονται τα χρήματα, αν δεν καλυφθεί η θέση.

Απαραίτητος εξοπλισμός:

🛑 Υποχρεωτικά 🥾Μποτάκια Πεζοπορίας
– Μπατόν🥢
– Νερό (1.5lt)🍶
– Σνάκ (φρούτο, μπάρα δημητριακών κ.α.)🍌🍎
– Ατομικό Φαρμακείο⛑
– Αντιανεμικό /μπουφάν💨🧥
-Αδιάβροχο 💦
-Επιπλέον ρουχισμό & παπούτσια για την επιστροφή ( τα αφήνουμε στο πούλμαν).👟

Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα, να τροποποιήσει ή να ματαιώσει ένα πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη ή πριν την έναρξη αυτού, για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας (φυσικές καταστροφές, ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, κλπ) ή και να αποκλείσει συμμετέχοντα λόγω έλλειψης ορειβατικού εξοπλισμού. Οποιος συμμετέχει,γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στην δραστηριότητα, όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 παράρτημα 1, άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειά του. Επίσης πρέπει να έχει άριστη σωματική & ψυχική υγεία και να ενημερώνει τον αρχηγό για τυχόν προβλήματα υγείας.

Επικοινωνία για οποιαδήποτε πληροφορία:
Μήνυμα μέσω inbox ή e- mail : info@poymittou.gr
τηλ. 2107245353,
6937833712 Εύα /
6974079486 Αγαζάνης

https://www.facebook.com/events/702698234882009/

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
19 Φεβρουαρίου
Ώρα:
07:15 - 21:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,
Ιστότοπος:
https://www.facebook.com/events/702698234882009/

Διοργανωτής

Περιπατητική Ομάδα Υμηττού Π Ο Υ – Σελίδα
Email
noreply@facebookmail_com

Χώρος Διεξαγωγής

Πηγές Κρύας Λιβαδειά
Πηγές Κρύας Λιβαδειά + Χάρτης Google

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *