Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ηριδανός

29 Ιανουαρίου 2020 @ 19:00 - 21:00

Δωρεάν

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣ, Αγρονόμος – Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π., μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου “Ροή – Πολίτες Υπέρ των Ρεμάτων”, μέλος της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, συντονιστής της Ομάδας έρευνας, μελέτης και εξερεύνησης “Γεωμυθική”.
Ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος δημιουργός του δικτυοτόπου ΓΕΩΜΥΘΙΚΗ ,παρουσιάζει την κοινωνική ιστορία του αθηναϊκού ποταμού: το πώς δηλαδή οι άνθρωποι και η πόλη της Αθήνας τον αντιμετώπισαν τον Ιλισσό και πώς αυτός μετεξελίχθηκε δια μέσου των αιώνων από ιερό ποτάμι σε υπόγειο αγωγό.
Τα σχετικά τεκμήρια: ιστορικοί χάρτες, φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής και κείμενα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα προέρχονται από το ηλεκτρονικό αρχείο του.

Υπερβόρειοι κομήτες, πηγές δολοφονικού νερού, πρασινισμένες όχθες, Γαλάτες, Κέλτες, Ήλεκτρο, αρχαία υδραγωγεία, μυστική υπόγεια Καισαριανή, αρχαίοι Θεοί και Ήρωες, Πελασγοί και Μυκηναίοι, Ρωμαίοι και Οθωμανοί, ερωτικά μυστικά, πυθαγόρεια μυστηριοσοφία, πλατωνικά μοναστήρια, αρχαίες βιβλιοθήκες, μαγικά βότανα. Όλα αυτά και πολλά άλλα, μπορούν να φαίνονται άσχετα μεταξύ τους, όμως υπάρχει κάτι που τα συνδέει άρρηκτα. Ο ποταμός Ηριδανός. Όποιος θέλει να μάθει πως συνδέονται όλα αυτά με το ποτάμι και με την Καισαριανή να μην χάσει την ομιλία!

Για τη συμμετοχή σας συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής.

 

Ηριδανός

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
29 Ιανουαρίου 2020
Ώρα:
19:00 - 21:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,
Ιστότοπος:
https://facebook.com/events/s/%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%82/844266586003516/?ti=cl

Διοργανωτής

Π.Ο.Υ.

Χώρος Διεξαγωγής

Π.Ο.Υ.
Οδεμησίου 12
Αθήνα, Καισαριανή 16122
+ Χάρτης Google
Phone
2107245353
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *